Eén keer raden wat nu al de meest bekeken YouTube-video ooit is

814358247 weergaven. Je moet even goed kijken hoe groot dat getal is, maar het is dus ruim 814 miljoen. Zo vaak is ‘Gangnam Style’ van PSY op YouTube bekeken. Daarmee versloegen de amusante dansjes van de Zuid-Koreaanse rapper het twee jaar oude liedje ‘Baby’ van Justin Bieber en is het de nieuwe recordhouder voor meest bekeken YouTube-video ooit.

Gangnam Style
Gangnam Style

814358247 weergaven. Je moet even goed kijken hoe groot dat getal is, maar het is dus ruim 814 miljoen. Zo vaak is ‘Gangnam Style’ van PSY op YouTube bekeken. Daarmee versloegen de amusante dansjes van de Zuid-Koreaanse rapper het twee jaar oude liedje ‘Baby’ van Justin Bieber en is het de nieuwe recordhouder voor meest bekeken YouTube-video ooit.

YouTube liet gistermiddag in een stukje op hun Trends-blog weten dat ‘Gangnam Style’ op 805 miljoen views zat en daarmee de 803 miljoen van Bieber overtrof. Inmiddels zit PSY dus al bijna op 815 miljoen (en Bieber, voor de volledigheid, op één miljoen meer dan gisteren).

‘Baby’ van Bieber staat sinds februari 2010 online, ‘Gangnam Style’ sinds 15 juli van dit jaar. Het ‘K-pop‘-liedje, de eerste single van het zesde album van PSY, is een wereldwijde sensatie. In oktober grapte secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon nog dat hij niet langer de beroemdste Koreaan was - waarna hij een paar van de dansjes uit de video probeerde.

Het liedje is vernoemd naar het rijke Gangnam district in Seoul en bespot de consumptiemaatschappij daar. Niet alleen de clip, maar ook het liedje zelf is populair: eind september werd het een nummer 1-hit in Groot-Brittannië en ook in andere landen werd het liedje veel verkocht.

Uiteraard is het liedje ook voer voor parodiën (hier en hier, bijvoorbeeld). Als je die allemaal optelt bij het origineel, is ‘Gangnam Style’ of een variant daarop inmiddels 2,2 miljard keer gezien.