Ajax weet tegen Roda nieuwe afgang op het nippertje te voorkomen

Ajax leek vanmiddag lange tijd punten te gaan verspelen tegen Roda JC Kerkrade, de nummer 16 van de Eredivisie. De Amsterdammers bogen pas in de laatste tien minuten een 1-0 achterstand om tot een 1-2 overwinning.

Na een klein kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via de jonge aanvaller Guus Hupperts. Tot aan de laatste tien minuten kwam Ajax vervolgens niet tot scoren. De kansen waren er wel degelijk, maar mede omdat Roda-doelman Mateusz Prus uitblonk, leidde dat niet tot doelpunten. In de 82e minuut scoorde Christian Eriksen dan toch voor de Amsterdammers. En ook de - verdiende - winnende treffer kwam van een Deen: Lasse Schøne maakte er twee minuten voor tijd 1-2 van.

Zo pakte de regerend landskampioen toch nog drie punten en werd een nieuwe afgang, na de 1-4 in de Champions League-wedstrijd tegen Dortmund woensdag, afgewend.

De andere topclubs komen vanmiddag nog in actie

Er zijn dit weekende al vijf andere wedstrijden gespeeld. Vrijdagavond won ADO met 0-3 bij NAC, gisteren ging FC Utrecht met 2-0 onderuit tegen NEC. Bij RKC - Groningen en VVV - Heerenveen werd het 1-1. Willem II en Heracles speelden ook gelijk, maar daar werd het 2-2.

Nog op het programma vanmiddag: PSV - Vitesse, AZ - Feyenoord en PEC Zwolle - FC Twente. Dit is de stand momenteel.

    • Peter Zantingh