Zilveren Harp voor Afrojack

Dj Afrojack heeft gisterenavond een Zilveren Harp gewonnen, de aanmoedigingsprijs van auteursrechtenorganisatie Buma Cultuur voor jonge componisten en tekstdichters.

Volgens Buma Cultuur-directeur Frank Helmink staat de dj, die eigenlijk Nick van de Wall heet, nog maar aan het begin van een „niet voor te stellen carrière”. Met de Harp wil hij Afrojack aanmoedigen door te zetten. „Mede door hem breekt dance door in de VS. Hij is met zijn inzet mede verantwoordelijk voor het succes van anderen”, aldus Helmink.

Donderdag kregen ook al Singer-songwriter Laura Jansen en volkszanger Django Wagner de jaarlijkse aanmoedigingsprijs.

Buma Cultuur maakte de winnaars van de Zilveren Harpen bekend in het tv-programma RTL Boulevard. Dit was een trendbreuk met het verleden , waarin de auteursrechtenorganisatie de harpen altijd uitreikte tijdens een televisiegala.

De prestigieuze Gouden Harpen deelt de organisatie maandag uit tijdens een persconferentie in Beeld en Geluid in Hilversum. Tegelijkertijd opent daar de overzichtstentoonstelling ‘Buma presenteert: 50 jaar Gouden Harpen’.