Zestig mensen geëvacueerd bij brand in Amsterdam

Ongeveer zestig mensen zijn zaterdagavond geëvacueerd vanwege een brand in een restaurant in het centrum van Amsterdam. Het gaat om ongeveer dertig bezoekers van het restaurant, zes personeelsleden en twintig tot 25 bewoners van omliggende woningen, meldt een woordvoerder van de brandweer aan Novum.

De brand bij Café George aan de Leidsegracht brak omstreeks 19.30 uur uit. Omdat het vuur vermoedelijk via het afzuigsysteem in het plafond van het restaurant terecht was gekomen en daar is gaan smeulen, moest het plafond worden gesloopt om de brandhaard te vinden. Dat is uiteindelijk gelukt. Omstreeks 21.45 uur meldt de zegsman dat ‘het nu nog een kwestie van nablussen en controleren’ is.

Vanwege de fikse rookontwikkeling werden omliggende woningen ontruimd. Alle geëvacueerde mensen hebben aangegeven zelf elders onderdak te vinden. Een deel van de ontruimde woningen is alweer vrijgegeven, een ander deel volgt vermoedelijk in de loop van de avond.

Café George aan de Leidsegracht in Amsterdam


Grotere kaart weergeven

    • Lex Boon