Vestia heeft een nieuwe accountant

Vestia heeft een nieuwe accountant gevonden die het aandurft. BDO zal zeker tot en met het boekjaar 2014 de jaarrekeningen van de noodlijdende corporatie gaan controleren.

Vorige maand trok KPMG zich terug als accountant, omdat Vestia een tuchtklacht voorbereidde tegen oud KPMG-accountant Marco Noorlander. Hij keurde de jaarrekening over 2010 goed, al had Vestia voor 23 miljard euro aan grotendeels speculatieve derivaten (renteverzekeringen).

Ook Deloitte was al geen optie meer voor Vestia, omdat Deloitte-accountant Piet Klop zich tevens bij de Accountantskamer zal moeten verantwoorden.

BDO uit Eindhoven, dat 2.000 medewerkers telt, controleert ruim zeventig, vooral kleinere corporaties. In het jaarverslag over 2011 zal de nieuwe accountant „rekening houden” met de fouten uit 2010, aldus Vestia.