Uitgelicht zaterdag

Film

Original Sin (Michael Cristofer, 2001, F/VS). Verfilming van Waltz Into Darkness van Cornell Woolrich, een roman die al eens door François Truffaut werd verfilmd als La sirène du Mississippi. Angelina Jolie speelt de in Amerika bestelde bruid van koffieplantage-eigenaar Antonio Banderas in het Cuba van eind negentiende eeuw. Ze ontpopt zich als bedriegster. Net5, 22.50-01.05u.

Manderlay (Lars von Trier, 2005, DK/S/NL/F/D/GB/I). In het tweede deel van zijn Amerikaanse trilogie pakt Von Trier de slavernij aan. In eenzelfde brechtiaans decor als in Dogville provoceert en beleert hij andermaal. Gangsterdochter Grace wordt ditmaal gespeeld door de jonge Bryce Dallas Howard, die terechtkomt op een plantage in Alabama waar de slavernij nog steeds niet is afgeschaft. Ook met Willem Dafoe, Lauren Bacall. Ned.2, 00.30-02.45u.

Dawn of the Dead (George A. Romero, 1978, VS). Adequate zombiefilm van de cultregisseur van Night of the Living Dead, herkenbaar aan de eigenzinnige montage en de met veel plezier aangebrachte dubbele bodems. Vier overlevenden van een zombieplaag verschansen zich in een winkelcentrum, te midden van nutteloos geworden consumptiegoederen. BBC 2, 01.30-03.50u.

Informatief

Willem-Alexander en Máxima in Brazilië. Reportage over het bezoek van de kroonprins en zijn echtgenote in het kader van een handelsmissie. In Blauw Bloed (Ned.2, 19.20u) eveneens aandacht voor dit bezoek. Jeroen Snel interviewt het paar in Rio de Janeiro. Ned.1, 16.10-16.40u.

Vranckx: Weesjes van de misdaad. ‘Zonnedorp’ is een tehuis in China waar kinderen van terdoodveroordeelden verblijven. In het land worden jaarlijks naar schatting 5.000 veroordeelden geëxecuteerd. Hun kinderen worden vaak door de rest van de familie verstoten. Canvas, 20.10-20.40u.

Crossfire Hurricane. Deel 2 van HBO-documentaire over 50 jaar Rolling Stones. Wordt om 23.45u gevolgd door archiefopnamen van optredens door de groep bij de BBC. Om 00.30u de herhaling van een interview uit 2010 met Keith Richards. BBC 2, 22.45-01.30u.

Amusement

The Killing III. Sinds deze week is hier de dvd-box van Forbrydelsen III te koop, maar de serie is sinds afgelopen zaterdag te volgen op de BBC, die steeds dubbele afleveringen uitzendt, in het Deens met Engelse ondertiteling. Sarah Lund (Sofie Gråbøl) raakt verwikkeld in een web waar een grootindustrieel, politici en een meedogenloze moordenaar een rol spelen. En ze draagt een nieuwe trui. BBC HD, 22.00-00.00u.

Those who kill. Nieuwe Deenseserie over een afdeling van de politie die zich specialiseert in het onderzoek naar seriemoordenaars. In een bos bij Kopenhagen worden vier skeletten van vrouwen gevonden. De zaak wordt onderzocht door de ambitieuze en eigenzinnige inspecteur Katrine Ries Jensen (Laura Bach) en de wat afstandelijke en gesloten maar briljante profiler Thomas Schaeffer (Jakob Cedergren). Canvas, 22.10-23.40u.

Sport

Formule 1. Verslag van de voorbereidingen en kwalificatiewedstrijden voor de Grande Prêmio do Brasil 2012. BBC 1, 16.00-18.30u.

Alpineskiën. Rechtstreekse reportages uit Noord-Amerika van de wereldbekerwedstrijden die daar dit weekeinde plaatsvinden. Vandaag eerst de eerste run van de reuzenslalom voor vrouwen in Aspen. Wordt om 19.15u gevolgd door de afdaling voor mannen in Lake Louise. Om 21.00u volgt het verslag van de tweede run in Aspen. Eurosport, 18.00-22.15u.