The Jacksons, Kunstvlaai en de musical Annie

5 cultuurtips over wat nieuw is deze week,plus een keuze uit wat er al in NRC besproken is.

Wim T.SCHIPPERS,beeldend kunstenaar,schrijver. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 1 september 2006
Wim T.SCHIPPERS,beeldend kunstenaar,schrijver. foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Rotterdam, 1 september 2006 ©Vincent Mentzel 2006

The Jacksons

Na bijna dertig jaar treden ze weer samen op, de Jackson-broers Jackie, Jermaine, Marlon en Tito. Dit weekeinde staan ze in Ahoy Rotterdam tijdens de Night of The Proms, waar ze hun overleden jongste broer Michael zullen eren door oude hits te zingen. Ook Anastacia, Naturally 7 en Glennis Grace zijn van de partij.

Concert Night of the Proms. 24 en 25/11 Ahoy Rotterdam. Inl: notp.com

Annie de musical

Morgen is alles veel mooier dan vandaag – en dan te bedenken dat morgen nog maar één dag van ons verwijderd is. Aldus de filosofie die zo fleurig wordt uitgedragen in de musical Annie waarvan zondag een nieuwe, opgefriste Nederlandse versie in première gaat. Ditmaal spelen Jenny Arean en Gerrie van der Klei beurtelings de rol van de boosaardige weeshuisdirectrice, terwijl Tony Neef de schatrijke weldoener is wiens hart tot smelten wordt gebracht door de kleine Annie. Tomorrow, tomorrow...

Musical première 25/11; tournee t/m 3/4. Inl: theaterhits.nl

Kunstvlaai

In 1997 begon de Kunstvlaai als protestactie van instellingen die waren geweigerd door de KunstRAI. Een antibeurs is de Kunstvlaai allang niet meer. Het is nu een uitzinnig kunstfestival met exposities, debatten en filmavonden, georganiseerd door zeventig kunstenaarsinitiatieven en kunstopleidingen. Als locatie is dit keer een oude school aan de Zuidas van Amsterdam gekozen.

Festival t/m 2/12 in het voormalige Nicolaas Lyceum, Prinses Irenestraat 21, Amsterdam. Inl: kunstvlaai.nl

Wintertuin

Het literatuurfestival Wintertuin in Nijmegen buigt zich dit jaar over het thema verzamelen. Op zaterdag zijn er optredens van Wim T. Schippers, P.F. Thomése en Tonnus Oosterhoff en tonen dj’s Torre en Jop (De Staat) hun platenverzameling. Op zondag wordt het festival afgesloten met een literaire matinee rondom de nieuwe roman Euforie van Christiaan Weijts.

Literatuur t/m 25/11 op diverse locaties in Nijmegen. Inl: wintertuin.nl

PAN Amsterdam

Dit weekeind is de laatste kans om een slag te slaan op de kunst- en antiekbeurs PAN. Een van de topstukken, een stilleven van Willem Claesz. Heda met een vraagprijs van 1,5 miljoen, is al verkocht. Maar voor kleinere bedragen is er nog van alles te koop, van fotografie tot antieken klokken en sieraden. Op zondag 25 november om 13.30 uur belicht Emiel Aardewerk, zilverexpert en bekend van Tussen Kunst & Kitsch, een aantal bijzondere objecten die op de PAN te zien zijn.

Kunstbeurs t/m 25/11 in de RAI Parkhal (hal 8), Amsterdam. Inl: pan.nl