Stormachtig, af en toe zon

Het najaar mag dan bekend staan om zijn herfststormen en mogelijke winterse speldeprikjes, maar wat dat betreft verloopt deze herfst relatief rustig. Wel steekt er morgen een stevige wind op en lijkt het op langere termijn echt kouder te worden.

De regenstoring waar we gisteren mee te maken hadden, trok vandaag weer noordwaarts terug het land over. Vanmiddag is het dan ook grotendeels bewolkt en er valt af en toe wat lichte regen. Met een zwakke tot matige oostelijke wind wordt het maximaal 5 graden langs de noordkust tot 11 graden in Limburg.

Zaterdagnacht en zondag schuift vanuit het zuidwesten een lagedrukgebied ten noordwesten van ons land langs. Dit resulteert vooral ’s ochtends in een soms stormachtige wind aan de kust, windkracht 8, met windstoten tot 95 kilometer per uur. Ook landinwaarts gaat het stevig waaien, met daar veelal windkracht 4 tot 5. Verspreid valt er soms wat lichte regen, maar in de middag trekt die oostwaarts weg en wordt het droog. De zon laat zich af en toe zien en de zuidwestenwind neemt langzaam weer iets af in kracht. Met die straffe wind en ’s middags de zon erbij wordt het uiteindelijk 10 tot 13 graden.

De dagen daarna verlopen grotendeels bewolkt, met temperaturen overdag rond 9 graden en soms wat regen. Rustig najaarsweer dus, maar vanaf begin december wordt het serieus kouder met nog maar een graad of 4.