Schietpartij Badhoevedorp: een dode en twee gewonden

Bij een schietpartij in Badhoevedorp is vrijdagmiddag een man gedood en zijn er twee gewond geraakt. Twee verdachten vluchtten in een auto. Zij waren rond middernacht nog voortvluchtig. De politie Haarlemmermeer gaf geen nadere bijzonderheden, behalve de leeftijd van de dode (41) en een van de gewonden (52).

Op foto’s is te zien dat de politie technisch onderzoek doet bij het adres waar een autobedrijf gevestigd is aan de Nieuwemeerdijk, waar Badhoevedorp grenst aan het Amsterdamse bos. Het autobedrijf is eigendom van een man die op dit moment een gevangenisstraf uitzit wegens drugshandel.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries meldt via Twitter dat de dode een zoon van deze man is, Remco H. Zijn broer Martin is een crimineel die in 2000 landelijke bekendheid kreeg toen hij met een handlanger een gezin gijzelde in het Limburgse Helden. Daarbij hebben zij de vrouwen van het gezin verkracht. De gijzelnemers gaven zich over na live uitgezonden bemiddeling door Peter R. de Vries en Martin H. werd in december 2000 veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf.