Recensie-overzicht Toneel

None

Een Lolita, van Bernard Dewulf, NT Gent. Regie: Julie Van Den Berghe.Inl: ntgent.be

NRC HandelsbladActrice Els Dottermans, tegen de vijftig, maakt [er] een voorstelling over haar ouder wordende lichaam [van]. Ze berijdt tafels, bekijkt haar kont in de spiegel, steekt een bloot been omhoog en vraagt om onze goedkeuring [...] Dat we kijken, vraagt ze, en dat doen we. ***

De MorgenAlles is doordrongen van een einde dat moest zijn, omdat kleine meisjes groot worden. [...] Wat man en vrouw rest is een herinnering, waarvan geen van beiden weet of die een licht dan wel een schaduw over hun bestaan werpt. ****

De StandaardEen zweem van schuldbewustzijn om een verboden liefde zal je hier vergeefs zoeken. De ‘zondeval’ van de man wordt niet vergoelijkt, maar ook niet veroordeeld. [...] Een lolita wiegt op een prachtig, ingetogen ritme. Het is intens, intiem theater met de ziedende kracht van kamermuziek. ****