Recensie-overzicht Muziek

Taylor Swift: Red (Universal)

NRC HandelsbladOp haar nieuwe cd Red heeft haar zang een onschuldig geluid, schakelt ze naar stoere uithalen, om uiteindelijk diva-achtig te pruilen. Maar steeds klinkt ze krachtig en helder. Haar nummers hebben een rock-achtige stijl met akoestische elementen. De uitvoering wordt niet ontsierd door vulsel van synthesizers, zoals in mainstreammuziek de gewoonte is. ***

De VolkskrantDe typische gladgestreken country waarmee ze zes jaar geleden voor het eerst van zich liet horen, is bijna volledig naar de achtergrond verdwenen. Op Red zijn pittige, knap geschreven en geproduceerde popsongs van een zelfverzekerde zangeres te horen. ***

The GuardianRed zou geïnspireerd zijn door haar ervaringen in de liefde: waar ze de tijd vandaan heeft gehaald om de deur te openen voor zo’n parade aan mannen, goed en slecht, is een raadsel. ****