Recensie-overzicht Film

Alles is Familie. Regie: Joram Lürsen. Scenario: Kim van Kooten.

NRC HandelsbladHet personage Winnie roept op een gegeven moment „dit is een klucht” – wat tot dan grotendeels opgaat voor Alles is familie. Maar net als je denkt dat het personage van Rutmer, met zijn onvermogen diepere emoties aan te boren, de perfecte metafoor is voor deze film, komt Van Kooten alsnog op de proppen met een paar scènes die ontroeren. ***

Het ParoolVan Kooten verstaat de kunst om haar personages echt tot leven te brengen met gevatte, realistische dialogen. Dat Carice van Houten middelpunt van het feestgedruis is, verbaast niemand meer, maar dat Kees Hulst en Martine Bijl hun mooiste filmrollen spelen, is misschien wel de grootste verrassing van Alles is familie. ****

De VolkskrantDe grote emoties, bewaard voor het slot, voelen niet helemaal verdiend, maar dat hindert niet: juist de knulligheid is amusant. ***