Nederlaag nieuwe coach NAC

Nebojsa Gudelj heeft bij zijn debuut als trainer van NAC Breda niet voor een kentering kunnen zorgen. NAC verloor thuis met 3-0 van ADO Den Haag en boekte zijn derde nederlaag op rij. Gudelj volgde deze week de ontslagen John Karelse en interim-coach Adrie Bogers op bij de Brabantse club.

De doelpunten vielen in de tweede helft. Tom Beugelsdijk opende de score, waarna Tjaronn Chery uit een assist van Rydell Poepon de wedstrijd een kwartier voor tijd besliste. Laatste scoorde zelf uit een penalty de 3-0. Er was nog een rode kaart voor Sepp de Roover van NAC.

NAC beleefde een korte opleving na het ontslag vanKarelse eind vorige maand. Maar met interim-coach Bogers kon geen overeenstemming worden bereikt, waarna Gudelj binnengehaald werd om het seizoen af te maken. Zijn zoon Nemanja speelt op het middenveld van NAC. De Bredase club staat nu vijftiende met elf punten. Roda JC en VVV volgen op één respectievelijk twee punten. Willem II staat onderaan met zes punten. NAC degradeerde voor het laatst in het seizoen 1998/1999, om daarna meteen weer te promoveren.