Maar mijn dochter gelooft nog wel in Sint De Kinderpagina ook, de rest van de krant niet

Mijn dochter van zeven leest altijd Fokke en Sukke. Onaangenaam verrast werden wij door het ‘Ikje’ daaronder in de krant van dinsdag (Fan, 20 november).

Daarin werd haarfijn uitgelegd dat Sinterklaas niet bestaat. Mijn dochter gelooft dat nog wel.

Is er nou niemand die kon bedenken om dit na de Sint te plaatsen? Een grote krant toont zich pas echt groot in de details.

Maurits van Rijswijk

Zandvoort

In dat stukje barst een negenjarig jongetje in snikken uit als het geheim van de Sint hem wordt onthuld.

Maar wanneer moet de krant speciaal rekening houden met kinderen? Je leest over allerlei ellende, waarbij vergeleken Sinterklaas, nou ja, kinderspel is. En wat moeten zevenjarigen die voor de televisie zaten hebben gedacht toen Hans Wiegel naar Joop den Uyl wees en riep: „Sinterklaas bestaat, daar zit hij!”

Paul Steenhuis, chef van de kunstredactie en de Achterpagina zegt: „Op de Kinderpagina van het Cultureel Supplement houden wij de Sinterklaasmythe in stand. Maar om nu ikjes te scannen op Sintgelovigheid, dat gaat me te ver. Waar stop je dan? Robuust geloof van ouders in Sint lijkt me hier de enige juiste remedie.”

Overigens, vader Van Rijswijk was net op tijd toen de krant in de bus viel. Zijn dochter heeft het stukje niet gelezen – en gelooft dus nog.

Als ze dit niet leest.