Waarschuwingen voor dichte mist - morgen zware windstoten verwacht

Het KNMI heeft vanochtend gewaarschuwd voor dichte mist. De mist, die later vanochtend overgaat in nevel, kan met name in het noorden van het land “hardnekkig” zijn. Morgen kunnen vooral in de kustprovincies zware windstoten voorkomen.

Fietsers rijden door de mist langs het Malieveld in Den Haag. De foto is van vorig jaar november. Foto ANP / Roos Koole

Het KNMI heeft vanochtend gewaarschuwd voor dichte mist. De mist, die later vanochtend overgaat in nevel, kan met name in het noorden van het land “hardnekkig” zijn. Morgen kunnen vooral in de kustprovincies zware windstoten voorkomen.

Het zicht bedraagt op sommige plekken niet meer dan zestig meter. De ANWB waarschuwt automobilisten voorzichtig te zijn. De mist is op de meeste plaatsen niet dik genoeg om mistlampen te mogen aanzetten. Mistlampen mogen alleen gevoerd worden bij een zicht van minder dan vijftig meter. Hoewel de meeste vluchten op Schiphol op tijd vertrekken, waarschuwt de luchthaven wel rekening te houden met vertragingen.

Twitter avatar weeronline weeronline Pas op als je de weg op gaat. Op veel plaatsen dichte mist. Vanuit het zuiden kans op regen. Morgen storm aan zee! http://t.co/eNkkt0AU

Morgen zware windstoten mogelijk

De verwachting is dat het in het grootste deel van het land vandaag droog blijft, hoewel vanochtend in het zuidoosten wel wat motregen kan vallen. Die motregen bereikt tegen de avond het noorden van het land. De middagtemperatuur ligt zo rond de negen graden. In de mist ligt de temperatuur een paar graden lager.

De windkracht neemt in de loop van de dag toe en kan in de loop van komende nacht oplopen naar krachtig tot hard. De temperatuur is morgenochtend relatief hoog, zo’n 10 tot 12 graden. Voor morgenmiddag verwacht het KNMI in de kustprovincies en rond het IJsselmeer harde tot stormachtige wind. Daarbij kunnen ook zware windstoten voorkomen. In de loop van de middag neemt de windkracht weer af.

    • Pim van den Dool