Kidsflits

Horton hears a who!Animatiefilm over olifant Horton, die een stem hoort als er een pluisje langs zijn oor vliegt. Hij komt erachter dat er op op dat pluisje een stad ligt: Who-ville. Horton krijgt een band met de burgemeester van Who-ville en beiden leren wijze lessen: „A person’s a person, no matter how small.” Engels gesproken.Zaterdag, RTL8, 20.20-22.00 uur

Dus ik ben jr.In dit filosofieprogramma met programmamaker Stine Jensen stuurt denkpiloot Borre (9) vanuit zijn denklaboratorium de denktank van veertien kinderen aan. Waarom zijn sommige mensen crimineel? En waarom liegen we wel eens?

Zondag, Ned.3, 10.25-10.40 uur

Ik was een rat

Bob en Joan vinden een jongen op straat en besluiten hem in huis te nemen om hem te verzorgen. Het jongetje, Roger, zegt vaak: „Ik was een rat.” Hij blijkt veel te weten over het Koninklijk Huis. Hoe kan dat eigenlijk?Zondag, Ned. 3, 15.35-17.25 uur