Huizingalezing Van Istendael

De Belgische schrijver Geert van Istendael houdt op vrijdag 14 december de 41ste Huizingalezing, onder de titel De parochie van Sint-Precarius, over het „democratisch tekort” van de Europese Unie en het „marktdenken” als bron van toenemende ongelijkheid.

Van Istendael (1947) studeerde sociologie en filosofie in Leuven en was journalist voor de Belgische televisie, waarvoor hij politieke reportages maakte. Sinds 1993 is hij zelfstandig schrijver, dichter, essayist en polemist. Hij schreef onder meer Het Belgisch labyrint (1989), Mijn Nederland (2005) en Mijn Duitsland (2007).

Datum: 14 december

Locatie: Pieterskerk, Pieterskerkhof 1a (Noordzijde), Leiden

Tijd: De kerk gaat open om 19.15 uur. De lezing begint om 20.00 uur.

Toegang: Kaarten kosten 19,95 euro, inclusief een boekje met lezing.

Kaarten: nrclux.nl/huizinga