Geen meineed Kalbfleisch

De voormalige rechters Pieter Kalbfleisch en Hans Westenberg zijn gisteren door de rechtbank in Utrecht vrijgesproken van het plegen van meineed.

Volgens de rechter was er geen wettig en overtuigend bewijs dat de twee mannen onder ede hebben gelogen. Het Openbaar Ministerie verdacht de twee ex-rechters van meineed in de zogeheten Chipshol-zaak. Kablfeisch en Westenberg zouden hebben gelogen over hun vriendschap – die hadden zij naar eigen zeggen niet – en over onderling contact over Chipshol. Chipshol is een grondontwikkelingsbedrijf van de familie Poot. Zij zeggen al jaren dat ze zijn tegengewerkt door de Staat.

Het OM had twee weken geleden werkstraffen en een voorwaardelijke celstraf geëist. De eis tegen Westenberg bedroeg vier maanden voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. Kalbfleisch hoorde toen een eis van twee maanden voorwaardelijk en 240 uur werkstraf.

Eén getuige, geen getuige: pagina 4