Daders liquidatie Badhoevedorp nog spoorloos

Politieonderzoek op de plaats waar gisteren een man werd doodgeschoten. Twee andere mannen raakten gewond. Foto ANP / Marcel Antonisse

De daders van de fatale schietpartij gistermiddag in Badhoevedorp zijn nog spoorloos. De politie, die 25 mensen op de zaak heeft gezet, bevestigt dat het erop lijkt dat sprake is van een afrekening in het criminele circuit, meldt Novum.

Bij de schietpartij kwam een 41-jarige Amsterdammer om. Een 51-jarige Haarlemmer en een 33-jarige IJmuidenaar raakten gewond. De twee zijn buiten levensgevaar.

De NOS meldde gisteren dat het dodelijke slachtoffer Remco H. is, lid van een criminele familie. Zijn vader Ruud H. zit vast voor cocaïnesmokkel. Hij zou volgens kroongetuige in het liquidatieproces Peter La S. op de lijst staan om vermoord te worden. Een van de gewonden zou broer Martin H. zijn.

De vluchtauto, waarmee de twee daders er in de richting van de A9 vandoor gingen, is ook nog niet gevonden. De politie roept getuigen op zich te melden.

    • Lex Boon