Opinie

Volgens de regels

Precies op het moment dat ik de deur van ons appartementencomplex uitloop, zet een agent het politiebusje op een invalidenparkeerplaats. Naast elkaar lopend steken we de straat over. „Mag eigenlijk niet hè, op een invalidenparkeerplaats gaan staan”, zeg ik tegen de agent. „Jawel”, antwoordt hij, „met een dienstauto mag ik op een invalidenparkeerplaats staan.” „Maar”,

Precies op het moment dat ik de deur van ons appartementencomplex uitloop, zet een agent het politiebusje op een invalidenparkeerplaats. Naast elkaar lopend steken we de straat over.

„Mag eigenlijk niet hè, op een invalidenparkeerplaats gaan staan”, zeg ik tegen de agent.

„Jawel”, antwoordt hij, „met een dienstauto mag ik op een invalidenparkeerplaats staan.”

„Maar”, vervolgt hij, „wat ik nu ga doen, mag niet. Een lekker visje kopen in diensttijd.”

John Delventhal