Uitgelicht

Film

Disclosure (Barry Levinson, 1994, VS). Gelikte, betrekkelijk smaakvolle verfilming van Michael Crichtons bestseller. Afgewezen Demi Moore beschuldigt Michael Douglas valselijk van seksuele intimidatie op de werkvloer. Hij beschuldigt meteen terug. Net5, 20.30-23.05u.

Journey to the Center of the Earth (Eric Brevig, 2008, VS). Titel en delen van het plot werden ontleend aan Jules Vernes Naar het middelpunt der aarde. Geoloog Trevor Anderson (Brendan Fraser) wil bewijzen dat er door het binnenste van de aarde een handig gangenstelsel loopt. „Had ik nou dat boek maar gelezen!”, roept zijn neefje Sean ergens halverwege. Dan had hij geweten dat hij daar dinosauriërs, vliegende vissen en vleesetende planten zou tegenkomen. SBS6, 20.30-22.25u.

Soul Men (Malcolm D. Lee, 2008, VS). De Amerikaanse komiek Bernie Mac en Samuel L. Jackson als twee aan lager wal geraakte muzikanten die samen naar New York reizen om op te treden op de begrafenis van de zanger met wie ze dertig jaar geleden een trio vormden. Veel voorspelbare, smakeloze grappen over achterwerken, want de regisseur heeft een platter gevoel voor humor dan zijn oom Spike. Comedy Central, 21.00-22.55u.

Ripley Under Ground (Roger Spottiswoode, 2005, D/F/GB). De psychopathische romanfiguur van Patricia Highsmith is in deze film betrokken bij de verkoop van vervalste schilderijen van een gestorven, veelbelovende schilder. Als Ripley (Barry Pepper) valt voor de mooie Heloise (Jacinda Barrett) en haar achterna reist naar Frankrijk, ontdekt hij dat haar familie bulkt van het geld. Er is echter een probleem: haar vader heeft hem door. Eén, 23.20-00.55u.

Informatief

Die Sonnenöfen der Pyrenäen. In de Franse Pyreneeën bij Mont-Louis experimenteert Denis Eudeline al twintig jaar met zonne-energie. Zijn installatie vangt zonlicht op met een beweegbare spiegel en weerkaatst dat in een holle spiegel die de straling bundelt en op één punt richt. In het brandpunt komen krachten vrij waar geen materiaal op aarde tegen bestand is. De Four Solaire van Gilles Flamant is nog veel groter en levert twintig maal meer energie op. Arte, 17.35-18.20u.

Des glaciers et des hommes – Aletsch, le magnifique. De grootste gletsjer van continentaal Europa, de 24 kilometer lange en tot 900 meter dikke Aletsch, is van levensbelang voor Zwitserland vanwege de energie- en drinkwatervoorziening en het toerisme. Deze film gaat over het wetenschappelijk onderzoek dat er plaatsvindt en de plek die de Aletsch inneemt in het leven van de mensen die er in de omgeving wonen. Arte, 18.25-19.10u.

Megafactories: Ferrari FF. In de serie Supercars vandaag een aflevering over ontwerp en bouw van de allereerste Ferrari met aandrijving op alle vier wielen. Er passen zelfs vier volwassenen in.NGC, 20.00-21.00u.