Twee doden en zestig gewonden bij zelfmoordaanslag Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag in het oosten van Afghanistan zijn vanochtend twee doden en ongeveer zestig gewonden gevallen. De aanslag werd opgeëist door de Talibaan.

Dat laten lokale autoriteiten weten aan persbureau Reuters. In een verklaring laat de Talibaan weten dat dit een antwoord is op de recente doodstraf voor vier Talibaanleden die gevangenzaten in Kabul. De vier mannen werden door Afghaanse rechtbanken veroordeeld tot ophanging voor onder meer moord, verkrachting, gijzeling, overvallen en geweld tegen kinderen. Volgens de Talibaan zijn de mannen oorlogsgevangenen die onterecht waren vastgezet.

Volgens een woordvoerder van de provincie Wardak vond de aanslag vanochtend rond 7.30 uur lokale tijd plaats in provinciehoofdstad Maidan Shahr, in een straat waar nationale en internationale veiligheidsdiensten kantoor houden.


View Larger Map

Volgens de Talibaan voerden twee zelfmoordterroristen de aanslag uit. Ze claimen zelf dat ze ‘tientallen’ Afghaanse en internationale troepen gedood hebben, maar staan erom bekend dat ze zulke getallen vaak overdrijven.