Trui

Enkele weken geleden besprak ik hoe mannen en vrouwen de wc-rollen op verschillende manieren ophangen. Dat onderwerp is afgehandeld, maar er is nog iets dat vrouwen heel anders doen dan mannen. Het uittrekken van een trui.

Bekijk de afbeelding. Vrouwen hanteren methode A, mannen kiezen voor B. Waarom dat zo is weet ik niet, ik heb alleen vermoedens. Bij methode A trek je de trui binnenstebuiten. Vrouwen vinden dat niet erg, mannen wel. Die willen liever niet weten hoe iets er van binnen uitziet, het is vermoedelijk om die reden dat mannen liever niet naar een psychiater gaan.

De dames die ik over deze boeiende kwestie ondervraagd heb achtten methode B omslachtig en tamelijk belachelijk, zij spraken er met een zeker geamuseerd medelijden over, zoals sommige gedragingen van kinderen op de lachspieren werken.

Zelf heb ik wel eens methode A geprobeerd, maar het beviel niet, methode B ging mij natuurlijker af, al wil ik wel toegeven dat methode A eleganter oogt.

Dat brengt mij tot nog op een aspect in deze problematiek. Wanneer er sprake is van de voorbereiding van de liefdesdaad, waarbij het aanbeveling verdient zich te ontkleden, schijnt de mannenmanier verre van lustopwekkend te zijn. Ik citeer: „Vreselijk, dat onhandige geworstel met die trui. Dan hoeft het voor mij eigenlijk al niet meer.”

Inderdaad, methode A gaat sneller, in één beweging. Bovendien kun je er rechtop bij blijven staan, bij die andere manier moet je voorover buigen.

Maar echt jaloers ben ik op vrouwen, omdat ze bij thuiskomst lekker de schoenen kunnen uitschoppen. Een benijdenswaardige verworvenheid. Mannen kunnen dat niet, ook niet met zogeheten instappers.

    • Peter van Straaten