Kijken: The Queen of Versailles - de IDFA-knaller van 2012

Het echtpaar Siegel. Foto IDFA

Een van de publieksfavorieten van IDFA 2012, deze ontluisterende en zeer vermakelijke documentaire Queen of Versailles, over het echtpaar Siegel. Een portret van een vastgoedmagnaat en zijn veel jongere vrouw, tevens voormalig miss Florida. Bovendien is de film een ‘symbool van de luchtbel op de huizenmarkt’.

De VPRO, een van de partners van IDFA, zond gisteravond een ingekorte versie uit van de film. Fijn, want op IDFA is de film allang uitverkocht.

Filmrecensent Peter De Bruijn schreef eerder een lovend stuk:

“The Queen of Versailles biedt meer dan aapjes kijken, verkneukelen over slechte smaak, en Schadenfreude. De Siegels zijn te direct, robuust en energiek om echt onsympathiek te zijn. Hij is een selfmade man, zij verdiende ooit haar geld als lijkenwasser in een mortuarium voor 3.50 dollar per uur.

Ze kunnen tegen een stootje, en dat dwingt onwillekeurig respect af. “Al moet ik 150 worden, ik kom hier weer bovenop”, bezweert de 74-jarige Siegel.”

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.