Kortkolom sport

Van Oostveen: nog vier jaar bij KNVB

Zeist. Bert van Oostveen (42) blijft tot begin 2016 directeur betaald voetbal bij de KNVB. De voetbalbond maakte de contractverlenging gisteren bekend, hoewel de herbenoeming vorige week donderdag al door de raad van commissarissen was goedgekeurd. Van Oostveen is sinds 1 september 2010 de hoogste baas binnen het Nederlandse betaalde voetbal. Hij verving destijds Henk Kesler. Van Oostveen werkt sinds 1996 voor de voetbalbond, onder andere als manager competitiezaken. (Novum)

23-11-2012 10.40.47

Arbiter Clattenburg vrijuit in racismezaak

Rotterdam.De Engelse scheidsrechter Mark Clattenburg is gisteren vrijgesproken van racisme en wordt niet gestraft door de nationale voetbalbond FA. Clattenburg zou Chelsea-speler John Obi Mikel voor aap hebben uitgemaakt, maar volgens de FA is het bewijs te gering. Eerder staakte de Londense politie om dezelfde reden al een onderzoek naar Clattenburg. De FA stelt in een verklaring dat de beschuldiging enkel van Mikels teamgenoot Ramires kwam. Mikel zelf kan de vermeende woorden niet hebben gehoord, zegt de bond.

Skiër Albrecht weer zwaar geblesseerd

Lake Louise. De Zwitserse skiër Daniel Albrecht (29) heeft tijdens een training voor de afdaling in het Canadese Lake Louise een zware knieblessure opgelopen. De onfortuinlijke Albrecht werd in 2007 nog wereldkampioen op de supercombinatie, maar kon de afgelopen jaren nauwelijks meedoen aan wereldbekerwedstrijden. In 2009 werd hij na een zware valpartij zestien dagen in coma gehouden. (Novum)

Hartproblemen Sno worden onderzocht

Nijmegen. Evander Sno sluit pas begin volgend jaar weer aan bij de selectie van NEC. De middenvelder wordt begin december opgenomen in het Amsterdamse AMC om de oorzaak van zijn hartprobleem weg te nemen. Gezien het herstelprogramma dat daarna volgt, kan hij normaal gesproken pas in januari de training hervatten. De 25-jarige middenvelder speelt vanwege een eerder incident al twee jaar met een inwendige defibrillator. (Novum)

Spaans meisje (15) debuteert in Moto3

Rotterdam. De Spaanse Ana Carrasco wordt volgend jaar de eerste vrouwelijke motorrijder ooit in de klasse Moto3. De pas 15-jarige Carrasco heeft een contract getekend bij het KTM-team van Jaime Fernandez. Ze wordt ploeggenoot van Maverick Vinales, die dit jaar als derde eindigde in de stand om het wereldkampioenschap. Carrasco maakt waarschijnlijk op 31 maart haar debuut in Qatar. (Novum)

Drogba mag niet worden verhuurd

Rotterdam. Didier Drogba krijgt van de FIFA geen toestemming om buiten de transferperiode verhuurd te worden. De spits van Shanghai Shenhua wilde per direct op huurbasis bij een andere club aan de slag gaan. (Novum)