Kijktips

Film

Disclosure (Barry Levinson, 1994, VS).

Gelikte, betrekkelijk smaakvolle verfilming van Michael Crichtons bestseller. Afgewezen Demi Moore beschuldigt Michael Douglas valselijk van seksuele intimidatie op de werkvloer. Hij beschuldigt meteen terug. Net5, 20.30-23.05u.

Journey to the Center of the Earth (Eric Brevig, 2008, VS).

Titel en delen van het plot werden ontleend aan Jules Vernes Naar het middelpunt der aarde. Geoloog Trevor Anderson (Brendan Fraser) wil bewijzen dat er door het binnenste van de aarde een handig gangenstelsel loopt. „Had ik nou dat boek maar gelezen!” roept zijn neefje Sean ergens halverwege. Dan had hij geweten dat hij daar dinosauriërs, vliegende vissen en vleesetende planten zou tegenkomen. SBS6, 20.30-22.25u.

Informatief

Die Sonnenöfen der Pyrenäen.

In de Franse Pyreneeën bij Mont-Louis experimenteert Denis Eudeline al twintig jaar met zonne-energie. Zijn installatie vangt zonlicht op met een beweegbare spiegel en weerkaatst dat in een holle spiegel die de straling bundelt en op één punt richt. In het brandpunt komen krachten vrij waar geen materiaal op aarde tegen bestand is. De Four Solaire van Gilles Flamant is nog veel groter en levert twintigmaal meer energie op. Arte, 17.35-18.20u.

Des glaciers et des hommes: Aletsch, le magnifique.

Film over wetenschappelijk onderzoek naar de grootste gletsjer van Europa, over het belang van de Aletsch voor Zwitserland en over de plek die hij inneemt in het leven van de omwonenden. Arte, 18.25-19.10u.

Megafactories: Ferrari FF.

In de serie Supercars vandaag een aflevering over ontwerp en bouw van de allereerste Ferrari met aandrijving op alle vier wielen. Er passen zelfs vier volwassenen in. NGC, 20.00-21.00u.