Jasmine is stout geweest en iedereen moet het weten

De vijftienjarige Jasmine schuilt achter het bord dat ze gedwongen voor zich moet houden. Screenshot YouTube.

Waar sommigen kiezen voor huisarrest, gingen de ouders van Jasmine uit Florida een stapje verder. Na de zoveelste overtreding werd de vijftienjarige tiener aan de schandpaal genageld. Langs een drukke snelweg moest het meisje voorbijgangers laten zien wat ze allemaal heeft misdaan.

“Jasmine. Ik laat ‘s nachts stiekem jongens binnen en heb geen respect voor mijn ouders en grootouders”, staat op het grote bord dat de betraande Jasmine gedwongen voor zich moet houden. Volgens haar ouders is dit de enige manier om de vijftienjarige puber aan het luisteren te krijgen. “We hebben alles geprobeerd, maar ze geeft maar geen gehoor. Dit is liefde, we doen dit uit liefde”, zegt haar stiefvader enigszins radeloos tegen een verslaggever.

http://youtu.be/22d3h-_Tm3s

Enkele voorbijgangers toeteren en juichen zo het initiatief van de ouders toe. “Ze heeft een fout begaan en moet ervan leren”, aldus een automobilist. Maar niet iedereen reageert zo enthousiast. “Straks doet ze zichzelf nog wat aan”, meent een man die even zijn auto aan de kant heeft gezet om na te gaan hoe het Jasmine vergaat.

‘Kom tot inkeer anders scheren we je kaal’

“Tough love” noemen de ouders hun handelingen. Jasmine zou niet alleen jongens binnenlaten, maar ook alcohol nuttigen en liegen tegen haar ouders. “Dit moet stoppen”, aldus haar moeder. Of het ook werkelijk gaat stoppen is maar de vraag, maar de rood aangelopen tiener zegt tussen het snikken door wel haar daden te overdenken. Komt ze niet tot inkeer, dan zijn haar ouders zelfs bereid haar kaal te scheren en met een soortgelijk bord niet langs de snelweg, maar voor haar middelbare school neer te zetten.

Jasmines ouders zijn niet de enigen die denken dat het helpt om hun kind(eren) publiekelijk te kijk te zetten:

Hanna’s vader confronteert zijn dochter met haar eigen Facebookpost over haar ouders. Hanna zei onder andere: ‘I am not your damn slave.’

Deze jongen moest vanwege slechte cijfers eveneens met een bord langs een drukke weg staan van zijn moeder.

    • Jeannine Julen