School in Valkenswaard definitief dicht wegens ontuchtzaak

TILBURG - Demissionair minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt opent samen met leerlingen van groep 1 van basisschool De Lochtenbergh de deur van hun school. De minister geeft hiermee symbolisch het startsein van het nieuwe schooljaar. ANP MISCHA RAPMUND Archieffoto van een basisschool. Foto ANP / Mischa Rapmund

De particuliere school Agnus Dei in Valkenswaard, die in opspraak raakte wegens een ontuchtzaak, sluit definitief zijn deuren. Dat heeft de schoolleiding aan de gemeente laten weten. De school was al tijdelijk dicht, schrijft persbureau Novum.

De directeur van de school werd vorige maand opgepakt wegens ‘grensoverschrijdend zedengerelateerd gedrag’. Begin deze maand werd ook een 34-jarige medewerker van de school opgepakt voor ontucht. Hij werd eerder deze week op vrije voeten gesteld, omdat daar te weinig aanwijzingen voor zijn.

De school voor ‘kwetsbare kinderen’, zoals autistische of hoogbegaafde leerlingen, die sinds 7 november dicht is, gaat maandag tijdelijk weer open. Na het kerstreces gaan de deuren om ‘interne redenen’ definitief dicht. De Inspectie van het Onderwijs, GGD, gemeente en andere schoolbesturen zoeken samen met de betrokken ouders naar een oplossing voor de kinderen van de school.

    • Jeannine Julen