Exit poll

„Ik stond echt versteld van het gebouw. Het is zo prachtig gedaan van de architect. Het gebouw is helemaal opgenomen in het landschap. Het ontwerp is super modern en uitgevoerd met veel beton, maar door de nissen krijg je ook het gevoel alsof je in het Vaticaan rondloopt.”

Johann Bisschop (58) uit Hoogeveen bezoekt samen met zijn vrouw voor de eerste keer het museum Beelden aan Zee. „We zijn in Den Haag in verband met een galaconcert ter ere van het staatsbezoek van de president van Slowakije. De ambassadeur had ons uitgenodigd omdat ik als directeur van het museum De 5000 Morgen in Hoogeveen een tentoonstelling van moderne Slowaakse glaskunst naar Nederland had gehaald”, legt Bisschop uit.

Het komt goed uit dat hij ook meteen naar Beelden aan Zee kan. „Ik ben nog op zoek naar beelden voor de beeldentuin van ons museum. Ik heb gehoord dat Beelden aan Zee die uitleent.” In de overzichtstentoonstelling van steenhouwer Leo de Vries in de Grote Zaal zitten volgens Bisschop alvast „heel mooie dingen”.

„De kunstenaar haalt uit strakke kubussen alleen maar een paar dingen weg en laat daardoor iets nieuws ontstaan. Ze zeggen dat vormgeven de kunst van het weglaten is en ik vind deze werken daar heel mooie voorbeelden van.”