Eredivisie: ADO Den Haag wint geflatteerd bij NAC Breda

Trainer van ADO Den Haag Maurice Steijn.
Trainer van ADO Den Haag Maurice Steijn. Foto ANP Toussaint Kluiters

ADO Den Haag blijft buitenshuis ongeslagen in de Eredivisie. De Hagenaars wonnen vandaag op bezoek bij NAC Breda vertekend met 3-0.

Tom Beugelsdijk, Tjaronn Chery en Rydell Poepon scoorden voor de bezoekers. Poepon deed dat vanaf de strafschopstip. NAC eindigde met tien man na rood voor Sepp de Roover. NAC had in eigen huis het beste van het spel. De Bredanaars, die voor het eerst aantraden onder de nieuwe trainer Nebojsa Gudelj, zetten ADO goed vast waardoor de Haagse ploeg er opbouwend niet uitkwam. Bij NAC zelf ging het vervolgens echter bij de slotpass mis waardoor de Bredase ploeg geen grote kansen creëerde.

Aan het begin van de tweede helft leek de wedstrijd hetzelfde patroon te volgen, maar uit een hoekschop was het plotseling ADO dat op voorsprong kwam. Tim Gilissen kopte de corner van Danny Holla niet afdoende weg en Beugelsdijk kon vervolgens volledig vrij raak schieten.

Een kwartier voor tijd werd het zelfs 2-0 voor de bezoekers. Nu was het Chery die NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar passeerde. Acht minuten voor het einde kwam de genadeklap voor NAC. De Roover kreeg rood nadat hij de buitenspel staande Chery had neergelegd. Poepon nam vervolgens de strafschop die ADO kreeg onberispelijk: 3-0.

ADO stijgt van tiende naar achtste plaats

ADO stijgt door de zege van de tiende naar de achtste plaats in de Eredivisie. De hofstedelingen hebben negentien punten uit veertien duels. NAC vergaarde elf punten en blijft daarmee vijftiende, maar het verschil met nummer zeventien VVV-Venlo is nog altijd twee punten.

Dit wedstrijdverslag is afkomstig van persdienst Novum.

    • Mirjam Remie