In beeld

Voetballen met Seedorf en dansen in Sao Paulo: het prinselijk paar in Brazilië

Maandag vertrokken prins Willem-Alexander en prinses Maxima naar Brazilië voor een officieel bezoek. Vertegenwoordigers van ruim 170 bedrijven gingen met ze mee om de banden tussen Nederland en Brazilië te versterken; daarmee is het de grootste handelsmissie tot nu toe buiten Europa. Ook minister van Buitenlandse Handel Lilliane Ploumen (PvdA) reisde af naar Zuid-Amerika. Brazilië is de zesde economie ter wereld en een belangrijke handelspartner van Nederland: vorig jaar importeerden we voor 5,6 miljoen euro uit Brazilië, terwijl de uitvoer 2,3 miljard euro waard was. Het land telt 200 miljoen inwoners en is rijk aan delfstoffen en olie. Vandaag gaan Willem-Alexander en Maxima (en de rest van de deelnemers aan de missie) weer naar huis.
Hoewel voor Nederlanders een heel alledaags voorwerp, bekijken Willem-Alexander en Maxima deze fiets toch nog met veel interesse op de tentoonstelling Connecting Concepts in Sao Paulo. Let op de goed gematchte outfits van het stel.
ANP / Robin Utrecht
Met een helikopter vliegt het stel naar het Maracana stadion, dat wordt gerenoveerd voor de finale van het WK voetbal.
ANP / Robin Utrecht
Het koninklijke echtpaar praat met met naast hen directeur van Atradius - de grootste kredietverzekeraar ter wereld - Johan Schrijver, in gesprek met financieel bestuurder Petrobras Almir Barbassa.
ANP / Robin Utrecht
Een rondleiding bij CRV Lagoa. Op de achtergrond Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland.
ANP / Robin Utrecht
Een rondleiding bij CRV Lagoa, een Nederlands bedrijf dat diervoeding produceert in Brazilië.
ANP / Robin Utrecht
Prinses Maxima danst met een carnavaldanser tijdens een netwerkbijeenkomst in de Jockey Club in Sao Paulo.
ANP / Robin Utrecht
De presentatie van de Tulpi-parkstoelen in de kleuren van de Braziliaanse vlag.
ANP / Robin Utrecht
Minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, burgemeester van Rio de Janeiro Eduardo Paes en zijn echtgenote, prinses Maxima, ontwerper Marco Manders, prins Willem-Alexander en gouverneur Sergio Cabral en zijn echtgenote bij de presentatie van de Tulpi-parkstoelen in de kleuren van de Braziliaanse vlag.
ANP / Robin Utrecht
Prins Willem-Alexander, prinses Maxima en Clarence Seedorf.
ANP / Robin Utrecht
Het prinselijk paar bekijkt een maquette van het gerenoveerde Maracana stadion, waar in 2014 de finale van het WK voetbal gespeeld zal worden.
ANP / Robin Utrecht
Prins Willem-Alexander trapt een balletje in het Maracanazinho stadion.
ANP / Robin Utrecht
Prins Willem-Alexander en de deelstaatminister van Sport Marcia Lins wisselen shirts uit met Clarence Seedorf voor een panna knock-out wedstrijd in het Maracanazinho stadion.
ANP / Robin Utrecht
Carnavaldansers tijdens een netwerkbijeenkomst in de Jockey Club in Sao Paulo.
ANP / Robin Utrecht
Willem-Alexander speelt een potje met Pierre van Hooijdonk (links), Aron Winter en Clarence Seedorf (rechts).
ANP / Robin Utrecht