As I Am: krachtige korte film over het straatleven van Memphis

Chris Dean is een jongen uit Memphis – een stad van muziek, maar ook van criminaliteit. Toen Chris twee was, was hij korte tijd dood. Toen hij vijf was, werd zijn vader vermoord. En toen hij achttien was, leerde heel het land hem kennen door één praatje. Emmy-winnaar Alan Spearman liep acht weken met hem door de stad en maakte deze sfeervolle korte film.

As I Am
As I Am

Chris Dean is een jongen uit Memphis - een stad van muziek, maar ook van criminaliteit. Toen Chris twee was, was hij korte tijd dood. Toen hij vijf was, werd zijn vader vermoord. En toen hij achttien was, leerde heel het land hem kennen door één praatje. Emmy-winnaar Alan Spearman liep acht weken met hem door de stad en maakte deze sfeervolle korte film.

Nadat Chris het straatleven van Memphis overleefde, blonk hij uit op de Booker T. Washington High School. Op zijn achttiende mocht hij daar een spreker introduceren: Barack Obama. Dat deed hij met zoveel charme en humor dat hij erdoor werd toegelaten op Lane College, een universiteit voor ‘liberal arts’ in Tennessee.

Spearman liep met hem door South Memphis en maakte een serie observaties van het straatleven daar. Dat werd As I Am, een krachtige, sfeervolle film met Chris als verteller.

Hier staan foto’s die bij de korte film horen.

    • Peter Zantingh