Aanvaller Jeremain Lens wil in zomer weg bij PSV

Nederlandse international stuurt aan op vertrek bij Eindhovense club.

Rotterdam. Jeremain Lens wil na dit seizoen weg bij PSV. Dat zegt de spits in voetbaltijdschrift ELF. „Dan ben ik 25 jaar en moet de transfer er van komen”, zegt hij. Zijn keuze is niet afhankelijk van de resultaten van de Eindhovense voetbalclub. „Het liefst neem ik bij PSV afscheid met de titel, maar als dat niet gebeurt, is dat voor mij geen reden nog langer te blijven.” Lens, die in 2010 van AZ naar PSV overstapte, heeft nog een contract tot medio 2015 in Eindhoven. Dat hij toch weg wil, heeft met zijn ambitie te maken. „Eigenlijk had ik nu al een WK of EK meegemaakt willen hebben en in het buitenland willen spelen. Maar daarvoor had ik vorig jaar niet de juiste vorm.” Momenteel speelt Lens sterk, hij speelt regelmatig bij PSV en Oranje. „Ik ben op het punt in mijn carrière waar ik altijd naartoe heb gewerkt. Ik had alleen gehoopt er eerder te zijn.” Als hij vertrekt, vindt hij de Duitse en Engelse competitie het best bij zijn speelstijl passen. Novum