Uitgelicht

Film

New Kids Turbo! (Steffen Haars en Flip van der Kuil, 2010, NL). Eerste speelfilm van en over de vijf twintigers uit Maaskantje met snorren en matjes of een gemillimeterde gabberkop die goedkoop bier drinken, zelfgeteelde nederwiet roken en dom voor zich uitstaren. Absurdisme viert hoogtij in wat een aaneenschakeling is van korte sketches waarin mensen worden geplet door passerende streekbussen of opgeblazen met illegaal vuurwerk. Veronica, 20.30-22.15u.

Informatief

Keuringsdienst van Waarde. Consumentenprogramma, vanavond over peterselie. Het groene kruid kost in de winkel ruim 200 euro per kilo. Hoe komt die prijs tot stand? Ned.3, 20.25-20.55u.

Hufters en fatsoenrakkers. In een zaal vol middelbare scholieren praat Jeroen Pauw met uitgesproken jongeren en opinieleiders over een sinds de klassieke oudheid actueel thema: de verharding van de maatschappij. Geweld tegen politie en hulpverleners, seksuele intimidatie op straat. Boosheid, kwetsen en beledigen worden in dit land steeds normaler gevonden. Tegenover gedoogbeleid en polderoplossingen klinkt de roep om hard ingrijpen en stevige oplossingen. Waar staan deze jongeren in dit debat? Ned.3, 20.55-22.30u.

Der Berliner Patient – geheilt von AIDS. Jarenlang werd genezing van aids voor onmogelijk gehouden, maar in november 2008 werd Timothy Ray Brown in het Berlijnse Charité Universiteitsziekenhuis van het HI-virus bevrijd. Internist Gero Hütter lukte het door middel van een stamcelbehandeling zijn patiënt van zowel HIV als leukemie te genezen. In deze documentaire een verslag van Hütters bijna onmogelijk voor herhaling vatbare therapie en een overzicht van de stand van zaken bij de bestrijding van aids.Arte, 23.10-00.00u.

Amusement

Les amants naufragés. Televisiefilm van Jean-Christophe Delpias uit 2011. Stan (Robinson Stévenin) gaat een wapen kopen om de minnaar van zijn vrouw Mathilde (Jennifer Decker) te vermoorden. Hij moet er alleen nog achter zien te komen wie dat is. Stan heeft geen enkel bewijs tegen zijn echtgenote, maar zij is erg mooi en er hangen erg veel mannen om haar heen. Wanneer hij de man geïdentificeerd heeft, brengt hij hem inderdaad om. Maar zijn vrouw geeft in de dagen daarna geen enkel blijk van verdriet en Stan wordt ook door niemand verdacht. TV5, 18.35-20.10u.

Sport

Voetbal: Europa League. Vanaf 19.00u verslag van Hannover 96-FC Twente; om 21.00u van de wedstrijd PSV-FC Dnipro Dniproptrovsk. Vanaf 23.15u samenvattingen overige vanavond gespeelde wedstrijden, waaronder Club Brugge-Bordeaux en Marseille-Fenerbahçe. RTL7, 18.00-00.00u.