Uit voor kinderen

Paard van Sinterklaas

Het paard van de Sint, Amerigo, mag op zaterdag even uitrusten van zijn aankomst in Nederland. De stal van Museum Van Loon in Amsterdam, waar vroeger de paarden van de familie stonden, is voor één dag het onderkomen van Amerigo. T/m 10 jaar gratis entree.

24 nov, 11-16u, Keizersgracht 672. Inl: museumvanloon.nl

Rembrandt in Leiden

Rembrandt van Rijn groeide 400 jaar geleden op in Leiden. Er is natuurlijk veel veranderd, maar toch... als je hem nu op straat zou zetten, zou hij de weg kunnen vinden. Doe de speurtocht in Leiden.

Visitor Centre Leiden.Inl: portal.leiden.nl

Indianen

Houd je van schrijven en van indianen? Ben je tussen de 8 en de 12? Dan moet je woensdag 12 december naar De Nieuwe Kerk in Amsterdam komen. Daar is dan kinderpersbijeenkomst over de indianententoonstelling die binnenkort in de kerk te zien is. Je ziet de tentoonstelling dan als eerste zodat je erover kunt schrijven voor schoolkrant of website. Meld je aan bij pressoffice@nieuwekerk.nl