Nederlandse fotograaf zwaargewond bij overval Kenia

De Nederlandse natuurfotograaf Adri de Visser is zaterdag ernstig gewond geraakt bij een overval in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Dat meldt RTL Nieuws-correspondent in Afrika Arthur de Leeuw vanochtend op Twitter.

Twitter avatar Afrikaleeuw Arthur de Leeuw Nederlandse natuurfotograaf Adri de Visser is afg zaterdag neergeschoten in Nairobi en ernstig gewond. Ligt nu deels verlamd in ziekenhuis.
Twitter avatar Afrikaleeuw Arthur de Leeuw De fotograaf werd door 2 jongens overvallen die direct begonnen te schieten. Adri de visser is bekend van deze foto http://t.co/cr4x4Xt8
Twitter avatar Afrikaleeuw Arthur de Leeuw Volgens zijn vrouw is fotograaf Adri De Visser ook in zijn hoofd geraakt. Daardoor is hij op dit moment blind. Erg treurig.

De Visser verliet zaterdagavond met zijn vrouw een restaurant, toen hij werd overvallen door twee jongens die direct begonnen te schieten. Daarbij werd de fotograaf zes keer geraakt, onder meer in zijn hoofd, meldt RTL Nieuws.

De Visser ligt deels verlamd in het ziekenhuis en is momenteel ook blind. Van de daders is niets meer vernomen.

De fotograaf was met zijn vrouw op vakantie in Nairobi. De natuurfotograaf brengt elk jaar enkele maanden door in Afrika. De Visser is vooral bekend van een foto waarop een leeuwin een jonge antilope onder haar hoede neemt: