Mysterieuze ontsteking

De Zwitserse skiër Beat Feuz komt dit seizoen niet meer in actie. Dat heeft de Zwitserse skibond gisteren bekendgemaakt. De nummer twee van de algemene wereldbeker van vorig jaar kampt met een nog onverklaarde ontsteking in zijn linkerknie. De 25-jarige Zwitser liep de ontsteking twee weken geleden op voor de openingswedstrijd in het Oostenrijkse Sölden.

Feuz kreeg voor de wedstrijd last van het gewricht en werd met spoed naar het ziekenhuis in Bern overgebracht. Sindsdien werd geprobeerd de oorzaak van de ontsteking te achterhalen. In het weekeinde verslechterde de situatie en werd de skiër weer opgenomen in Bern, waar hij momenteel wordt onderzocht door een team van specialisten. „Zijn toestand is wel gestabiliseerd maar een terugkeer op de piste is dit seizoen uitgesloten”, meldt de Zwitserse skifederatie.

De Zwitser was vorig seizoen goed voor vier wereldbekeroverwinningen en was tot het einde met de Oostenrijker Marcel Hirscher in een strijd verwikkeld om de eindzege in de wereldbeker algemeen.

Feuz werd daarnaast tweede in de eindstand van de wereldbeker afdaling en derde in het Super-G-klassement.