Kortkolom sport

PSV’er Van Bommel mist duel met Dnjepr

EINDHOVEN. PSV moet het vanavond in de thuiswedstrijd tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk voor de Europa League stellen zonder Mark van Bommel. De 35-jarige aanvoerder noemde gisteren na een training in Eindhoven fysiek ongemak als reden voor zijn afzegging. Van Bommel miste onlangs een reeks wedstrijden van de koploper in de eredivisie door een knieblessure. Zondag staat de topper tegen nummer drie Vitesse op het programma. PSV vecht vanavond voor de laatste kans in de Europa League. PSV staat onderaan in groep F met vier punten, evenveel als het Zweedse AIK. Koploper Dnjepr heeft negen punten, Napoli heeft er zes. De nummers een en twee uit elke poule plaatsen zich voor de knock-outronde. (NRC)

Benitez tijdelijk trainer Chelsea

Rotterdam. Rafael Benitez is aangesteld als interim-trainer van Chelsea. De 52-jarige Spanjaard tekent bij de winnaar van de Champions League een contract tot het einde van het seizoen. Chelsea ontsloeg gisteren Roberto di Matteo vanwege de slechte resultaten van de laatste weken. Benitez is geen onbekende in de Engelse voetbalwereld. Tussen 2004 en 2010 was hij trainer van Liverpool, waarmee hij in zijn eerste seizoen de Champions League won. In eigen land boekte de Madrileen grote successen met Valencia. Hij sleepte met die club twee keer de Spaanse titel en een keer de UEFA Cup in de wacht. Het bestuur van Chelsea denkt dat Benitez door zijn ervaring de neergang van het team snel kan keren. (Novum)

Leo van Wijk stopt als bestuurslid NOC*NSF

Rotterdam. Leo van Wijk stopt als bestuurslid van NOC*NSF. De 66-jarige Amsterdammer kan die functie niet langer combineren met zijn werkzaamheden als KLM-topman en lid van de raad van commissarissen van Ajax. Van Wijk, die afgelopen zomer aan de slag ging bij Ajax, was sinds 2007 bestuurslid van de sportkoepel. „Leo heeft een grote bijdrage geleverd aan het functioneren van dit bestuur, dat zal ook mijn voorganger Erica Terpstra beamen. Zeker op momenten dat we wind tegen hadden”, zei voorzitter André Bolhuis NOC*NSF. (Novum)

Drogba wil Shanghai tijdelijk verlaten

Rotterdam. Didier Drogba hoopt toestemming te krijgen Shanghai Shenhua zo snel mogelijk op huurbasis te verlaten. De 34-jarige spits wil bij een andere club wedstrijdritme opdoen nu het seizoen in China erop zit. Omdat de transfermarkt is gesloten, heeft hij toestemming nodig van de FIFA. De wereldvoetbalbond heeft het verzoek nog in beraad. Drogba wil door elders aan de slag te gaan in vorm komen voorde Afrika Cup, die 19 januari begint in Zuid-Afrika. Of de aanvoerder van Ivoorkust veel kans maakt valt nog te betwijfelen. Eerder werd voor David Beckham, Thierry Henry en Landon Donovan geen uitzondering gemaakt. Als de FIFA niet instemt met het verzoek, moet Drogba tot 1 januari geduld hebben voor hij in actie kan komen bij een andere club. De spits vertrok afgelopen zomer naar Shanghai, nadat hij met Chelsea de Champions League had gewonnen. (Novum/AP)