Kijktips

Film

New Kids Turbo! (Steffen Haars en Flip van der Kuil, 2010, NL).

Eerste speelfilm van en over vijf twintigers uit Maaskantje met snorren en matjes (en eentje met een gemillimeterde gabberkop) die goedkoop bier drinken, zelfgeteelde nederwiet roken en dom voor zich uitstaren. Absurdisme viert hoogtij in wat een aaneenschakeling is van korte sketches waarin mensen worden geplet door passerende streekbussen of worden opgeblazen met illegaal vuurwerk. Veronica, 20.30-22.15u.

Informatief

Keuringsdienst van Waarde.

Consumentenprogramma, vanavond over peterselie. Het groene kruid kost in de winkel ruim 200 euro per kilo. Hoe komt die prijs tot stand? Ned.3, 20.25-20.55u.

Holland Doc: The Queen of Versailles.

Documentaire van Lauren Greenfield over timeshare-tycoon David Siegel (70+), zijn echtgenote Jacqueline (40+, voormalig Miss Florida, afgestudeerd ingenieur), hun verwende kinderen en de kolossale, door Versailles geïnspireerde villa die zij in 2007 laten bouwen. Als het huis half af is, gooit de sub-prime mortgage collapse roet in het eten: Siegels imperium is gebouwd op de hypotheken die zijn klanten hebben afgesloten. Ned.2, 22.55-00.00u.

Der Berliner Patient – geheilt von AIDS.

Jarenlang werd genezing van aids voor onmogelijk gehouden, maar in november 2008 werd Timothy Ray Brown in het Berlijnse Charité Universiteitsziekenhuis door internist Gero Hütter van het HI-virus bevrijd. In deze documentaire een verslag van Hütters bijna onmogelijk voor herhaling vatbare therapie en een overzicht van de stand van zaken bij de bestrijding van aids.Arte, 23.10-00.00u.

Sport

Voetbal: Europa League.

Om 19.00u verslag van Hannover 96-FC Twente; om 21.00u van PSV-Dnipro Dniproptrovsk. RTL7, 18.00-00.00u.