Ibrahimovic of Mexès. Wie maakte de mooiste omhaal van het jaar?

De magnifieke goal van Zlatan Ibrahimovic ging vorige week de wereld over. Vanaf 27 meter schoot Ibracadabra de bal met een omhaal in het doel. Maar was het soortgelijke kunstje van AC Milan-speler Philippe Mexès gisteravond niet nog net íets knapper?

De magnifieke goal van Zlatan Ibrahimovic ging vorige week de wereld over. Vanaf 27 meter schoot Ibracadabra de bal met een omhaal in het doel. Een van de beste doelpunten ooit, zo werd de goal snel genoemd. Maar was het soortgelijke kunstje van AC Milan-speler Philippe Mexès gisteravond niet nog net íets knapper?

De Franse verdediger maakte met een wonderbaarlijke omhaal van buiten de zestien gisteren de 0-2 tegen Anderlecht (einduitslag 1-3). Ibrahimovic stond dan een kleine tien meter verder, maar bij zijn omhaal stond er geen keeper in het doel. Mexès neemt de bal op een prachtige manier aan, maar Ibrahimovic springt weer veel hoger.

Lastig dus. Doet de omhaal van Mexès die van Ibrahimovic verbleken? Of is zijn doelpunt toch niet zo subliem als die van de auteur van het boek ‘Ik, Zlatan’? Met andere woorden. Welke speler maakte echt één van de beste doelpunten. Ooit. Oordeel zelf.

De goal van Mexès…
http://www.youtube.com/watch?v=6MaQaR2v5bQ

…en de goal van Ibrahimovic.

(Ook mooi. Een omhaal van eigen bodem van Daan, acht jaar, die de keeper verbijsterd achterlaat)

    • Lex Boon