Galerie en verder

Annabel Emson

Marian Cramer Projects opent zaterdag een tijdelijke ‘pop-up’ galerie tegenover het Stedelijk Museum in Amsterdam. Ze laat er een selectie schilderijen van de Britse kunstenaar Annabel Emson zien, die in Londen aan de Slade studeerde en al werk verkocht aan Charles Saatchi. Emsons kunst begeeft zich tussen abstractie en figuratie. Haar voorstellingen bestaan uit een heel eigen beeldtaal, een mengeling van herinneringen, gedachtes en landschappen die ze vertaald heeft in verf.

24 nov t/m 30 dec, Gabriël Metsustraat 2-6, Amsterdam. Inl: mariancramer.com

Lara de Moor

Galerie Metis organiseert samen met Maria Chailloux een solotentoonstelling van Lara de Moor, een schilder die aan alledaagse voorwerpen als een zakdoek of een pak koekjes een surrealistische draai weet te geven. Zoals een schilder uit de zeventiende eeuw zijn stilleven componeerde met fruit, schalen en vazen, zo zijn bij De Moor zakken water, ballonnen, visgerei of wollen draad te zien.

T/m 1 dec, Lijnbaansgracht 316, Amsterdam. Inl: metis-nl.com