Opinie

Elektronica

Mijn man heeft een mooie auto. Zo een met veel elektronica, televisie, wifi en sleutel met chip die je in je zak kunt laten. Bij het Concertgebouw springt hij uit zijn auto, mij met ronkende motor achterlatend. Op de Keizersgracht sta ik stil achter een lossende vrachtauto. Gelaten zet ik, en dertig auto’s achter mij,

Mijn man heeft een mooie auto. Zo een met veel elektronica, televisie, wifi en sleutel met chip die je in je zak kunt laten.

Bij het Concertgebouw springt hij uit zijn auto, mij met ronkende motor achterlatend. Op de Keizersgracht sta ik stil achter een lossende vrachtauto. Gelaten zet ik, en dertig auto’s achter mij, de motor uit. Na enkele minuten rijdt de vrachtauto weg.

Opgewekt druk ik op de startknop, geen geluid. Ik zet de auto in P-stand, trap op de rem, druk weer op de knop, op een andere knop, op alle knoppen….In beeld verschijnt ‘sleutel buiten bereik auto’.

Wendela van Scheltinga