Di Matteo weg bij Chelsea, Benitez volgt hem op

De winnaar van de Champions League ontslaat de Italiaanse trainer Roberto di Matteo. De Spanjaard Rafael Benitez wordt interim-trainer.

Rotterdam. Rafael Benitez is tot aan het einde van dit seizoen aangesteld als interim-trainer van Chelsea. Dat maakte de Londense voetbalclub gisteren bekend. De Spanjaard volgt de gisteren ontslagen Italiaan Roberto di Matteo op.

Benitez was zes jaar lang de trainer van Liverpool. Eerder trainde hij Valencia, waarmee hij twee keer de Spaanse landstitel veroverde.

Chelsea ontsloeg Di Matteo na de 3-0 nederlaag tegen Juventus in de Champions League. Door het zware verlies, dinsdagavond in Turijn, staat titelhouder Chelsea op de rand van uitschakeling in het Europese bekertoernooi.

Vorig seizoen wonnen The Blues, mede dankzij trainer Di Matteo, voor het eerst in de clubhistorie het belangrijkste Europa-Cuptoernooi. Chelsea staat nu derde in de Premier League.

Chelsea meldde in een verklaring: „De resultaten van het team zijn niet goed genoeg en de eigenaar en het bestuur zijn van mening dat verandering noodzakelijk is.”

De Russische clubeigenaar Roman Abramovitsj versleet de voorbije vijf seizoenen acht (interim-)trainers: de Portugezen José Mourinho en André Villas-Boas, de Israëliër Avram Grant, de Italiaan Carlo Ancelotti, de Nederlander Guus Hiddink, de Engelsman Ray Wilkins, de Braziliaan Luiz Felipe Scolari en nu dus Di Matteo.

Het zou voor het eerst in de historie van de Champions League zijn dat de titelhouder in de eerste ronde wordt uitgeschakeld. NRC