Blijvend zacht

Het zachte weer houdt de komende dagen aan. Het weerbeeld is wisselend: valt vrijdag en zondag nu en dan regen, zaterdag lijkt het lange tijd droog te blijven. De temperaturen schommelen steeds rond 10 graden.

De nacht naar vrijdag begint nog met opklaringen, maar in de loop van de nacht raakt het bewolkt en tegen de ochtend volgt vanuit het westen regen.

Vrijdagochtend verlaat die regen het westen en in de middag wordt het ook in het oosten droog. Daarna wisselen wolken en zon elkaar af en kan er lokaal nog een bui vallen. Bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind wordt het tussen 8 en 10 graden.

Omdat in de nacht naar zaterdag en zaterdag overdag een rug van hoge druk passeert, is het dan even wat rustiger, met flinke opklaringen en een afnemende wind. In de nacht koelt het op de koudste plaatsen af tot ongeveer 4 graden, overdag wordt het zaterdag tussen 8 en 10 graden. Omdat later die dag vanuit het zuiden een storing dichterbij komt, neemt dan vooral in het zuiden de bewolking weer toe.

Zondag en maandag passeert een actief lagedrukgebied onze omgeving. De bijbehorende storingen brengen bewolking en nu en dan regen met zich mee en vooral zondag mogelijk ook veel wind. De aangevoerde lucht lijkt daarbij nog wat zachter te worden. In het zuiden van het land zijn beide dagen dan ook middagtemperaturen tot ongeveer 12 graden mogelijk.