Agenda Muziek

Fischer is de Fairy Queen

Musici van het Concertgebouworkest spelen in de IJ-Salon een beknopte versie van The Fairy Queen van Purcell (arr. Henk de Vlieger). De Fairy Queen wordt doorsneden met fragmenten uit Jozef in Egypte van Joost van den Vondel (1587-1679), geselecteerd en bewerkt door dramaturg Carel Alphenaar. Solisten zijn sopraan Nora Fischer en bariton Martijn Cornet, ook met acteurs Medi Broekman en Teun Luijkx.

24 nov, 15 uur, Muziekgebouw aan 't IJ. 25 nov 11 uur Bijlmer Parktheater. Inl: www.muziekgebouw.nl

Anna Fedorova

De 21-jarige Oekraïense Anna Fedorova wordt gezien als een van de pianotalenten van dit moment. De uit Kiev afkomstige pianiste vertoonde haar kunsten al in meerdere grote concertzalen wereldwijd, waaronder vijftien keer in het Amsterdams Concertgebouw. Op zaterdag 15 december maakt Fedorova haar opwachting in Carnegie Hall (New York), waar een eerbetoon aan Arthur Rubenstein plaatsvindt. De werken die zij daar speelt, laat zij ook horen in een reeks gratis concerten in verschillende zalen in Nederland.

25 nov t/m 2 dec, in verschillende zalen. Inl: www.annafedorova.com

Le Guess Who?

Le Guess Who? is een jaarlijks muziekfestival in Tivoli, Utrecht. Voorheen stond het exclusief in het teken van nieuw Canadees talent, sinds 2009 zijn ook bands uit andere landen welkom. De zesde editie van het festival staat zoals gewoonlijk in het teken van experimentele en vernieuwende popmuziek, verspreid over meerdere locaties in het centrum van Utrecht.

29 nov t/m 2 dec. Utrecht. Inl: www.leguesswho.nl

Songbird Festival

Het Songbird festival besteedt aandacht aan singer/songwriters in een genre dat ook wel met ‘young adult contemporary’ wordt aangeduid. Tijdens Songbird verandert De Doelen in een indoor festival met een programma in zes zalen. Ook is het festival te volgen via een live stream in Pathé. Met o.a. Bertolf, Tim Akkerman, Elske DeWall en Michael Kiwanuka.

25 nov, De Doelen. Inl: www.songbirdfestival.nl

Allen Stone

Allen Stone, de ‘nerdy’ domineeszoon uit Seattle, weet samen met zijn begeleidingsband pop, R&B, folk en vintage gospel te vermengen tot een toegankelijk en eigen geluid. Na Last to Speak uit 2010, betekende het eveneens in eigen beheer opgenomen album Allen Stone (2011) zijn definitieve doorbraak.

26 nov. Melkweg Amsterdam. Inl: www.melkweg.nl

Lianne La Havas

De jazz en soul sensatie Lianna La Havas is geworteld in de jazzy soul van voorbeelden als Erykah Badu, Jill Scott en Lauryn Hill, maar ook zeker niet vies van folky pop en singer-songwriter deuntjes. Ze speelt haar kleine soulliedjes op haar elektrische gitaar, deels samen met een driekoppige band. Onlangs bracht ze haar debuutalbum Is Your Love Big Enough uit.

22 nov Paradiso, 24 nov Effenaar, Eindhoven. 9 dec Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht.