Agenda Internationaal

None

Vergeten geschiedenissen

Met Maybe One Must Begin with Some Particular Places brengt S.M.A.K. een overzicht van het werk van Joachim Koester. Door strategisch gebruik van montage en archivering belicht Koester in films, fotoreeksen en installaties lang vergeten geschiedenissen. Histories over pioniersexpedities, esoterische bewegingen en psychedelische experimenten vormen parallelle verhaallijnen met één gemene deler: speuren langs de grens van het onbekende.

20 nov t/m 3 maart. S.M.A.K, Gent. Inl: www.smak.be

Autumn Falls

De derde editie van het Belgische festival Autumn Falls in Brussel. Het indoorfestival speelt zeven dagen lang in de binnenstad van Brussel. Met o.a. Do Make Say Think, Three Mile Pilot , Lower Dens, Hundred Waters, Jens Lekman en Shearwater.

26 nov t/m 2 dec. www.autumnfalls.be

Platenlabel ECM

ECM Records (Edition of Contemporary Music) is een Duits platenlabel, gevestigd in München en 1969 opgericht door Manfred Eicher. Het label heeft al meer dan duizend albums uitgebracht die vele muzikale idiomen omvatten. In 2009 vierde het label haar veertig jarig jubileum. Het was een van de eerste labels die werd gemanaged door muzikanten. In het Haus der Kunst kunnen bezoekers meer leren in de tentoonstelling ECM — A Cultural Archaeology.

23 nov t/m 10 feb. Haus der Kunst, Duitsland. Inl: hausderkunst.de

Cheveux chéris

In de tentoonstelling Cheveux chéris

worden haar en haar extensie antropologisch bekeken. De betekenis van haardracht in verschillende culturen wordt onder de loep genomen.

T/m 14 juli 2013. Musee du Quai Branly, Parijs. Inl: quaibranly.fr

Leonardo da Vinci

Léonard de Vinci, projets, dessins, machines is een expositie in la Cité des sciences et de l’industrie over het veelzijdig talent Leonardo da Vinci.

T/m 18 aug 2013. Cité des sciences et de l’industrie. Inl: www.cite-sciences.fr