Zaken doen in Brazilië

NOVUM116:PRINS WILLEM-ALEXANDER:BRAZILIE;20NOV2012-Prinses Maxima en Prins Willem-Alexander op bezoek bij CRV in Brazilie. Novum/p/str.Ppe
NOVUM116:PRINS WILLEM-ALEXANDER:BRAZILIE;20NOV2012-Prinses Maxima en Prins Willem-Alexander op bezoek bij CRV in Brazilie. Novum/p/str.Ppe Novum PPE

Ja, ook het kroonprinselijk paar moet witte plastic overschoentjes aan. En een witte jas. Want dat moet iedereen achter de schermen bij het Nederlandse rundveeverbeteringsbedrijf CRV, in het Braziliaanse Sertãozinho. Willem-Alexander is zelfs niet te beroerd om ook een oranje CRV-petje op te doen, speciaal met een rood-wit-blauw vlaggetje op de zijkant, voor de Nederlandse handelsmissie.

Deze week is de zwaarste Nederlandse handelsmissie ooit in Brazilië. 170 ondernemingen gaan op zoek naar potentiële partners en afnemers van hun producten of diensten. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn er ook aanwezig.

Gisteren brachten Willem-Alexander en Máxima een bezoek aan CRV, een onderneming in handen van 30.000 Nederlandse en Vlaamse veehouders. CRV biedt onder andere genetica van verschillende rundveerassen aan. Zo zijn ze momenteel bezig met het ontwikkelen van melkveerassen die optimaal presteren in tropische gebieden zoals Brazilië.

De Nederlandse regering heeft Brazilië aangewezen als een van de opkomende landen waarmee het de economische banden wil aanhalen. Brazilië is inmiddels de zesde economie van de wereld, telt 200 miljoen inwoners en is rijk aan delfstoffen en olie.

De waarde van de jaarlijkse bilaterale handel tussen beide landen bedraagt circa 10 miljard euro.