Benitez interim-trainer Chelsea

Benitez moet er bij Chelsea voor gaan zorgen dat de Londense topclub het seizoen goed afsluit. Foto Chelsea

Rafael Benitez is tot aan het einde van het seizoen de interim-trainer van Chelsea. De Spanjaard volgt de vanochtend ontslagen Roberto di Matteo.

Di Matteo werd aan de kant gezet na de pijnlijke 3-0 nederlaag van Chelsea tegen Juventus, gisteravond in de Champions League. Daardoor is de kans groot dat de titelhouder in de groepsfase wordt uitgeschakeld. Afgelopen jaar won Di Matteo de Champions League nog met Chelsea.

Het was al de verwachting dat Chelsea een ‘tussenpaus’ zou benoemen. Eigenaar Roman Abramovich zou zijn zinnen hebben gezet op het aantrekken van Pepe Guardiola, die grote successen met Barcelona vierde en vorig jaar een sabbatical nam. Manchester City zou ook uit zijn op de diensten van Guardiola.

Benitez was zes jaar lang de trainer van Liverpool. Eerder trainde hij Valencia, waarmee hij twee keer de Spaanse landstitel veroverde.

    • Pim van den Dool