Paradijs

None

Paradijs

Stel u voor: hoog de blauwe lucht, lege straten, overvolle geopende winkels. Er is niemand, alleen u. Het geluid van laarzen in de verte is als het kabbelen van een beek. Veraf wordt onheil gearresteerd. U bent veilig, zolang we maar weten dat u het bent. Oefen steeds de legitimatie, zodat die soepel verloopt, leer de wachtwoorden en de nummers, reciteer. Ontbloot u, Burger! Iets te verbergen? Nee toch? Nou dan. Niemand die u ziet, behalve wij, en wij zien u graag. Uw bestwil is een gevoelig plekje, we blijven het strelen tot u kirt van genot. Nieuws? Ach. U bent een lief, conservatief dier: u wilt altijd maar dat alles gaat veranderen om u heen. Welnu: dat kan niet. Maar we kunnen het wel zo doen lijken. Kijkt u even de andere kant op.

Mark Boog (1970) is een Nederlandse dichter en romanschrijver. In 2000 verscheen Boogs eerste dichtbundel Alsof er iets gebeurt (Meulenhoff), waarmee hij de C. Buddingh'-prijs won. In 2006 won hij de VSB Poëzieprijs voor zijn bundel De encyclopedie van de grote woorden.

    • Mark Boog