OM gaat mogelijke stoornis van Vaatstra-verdachte onderzoeken

Het Openbaar Ministerie gaat de mogelijke stoornis van Jasper S. onderzoeken. Dat meldt het AD vandaag. “We nemen zijn verleden mee in het onderzoek, ook zijn mogelijke stoornis”, zei een woordvoerder van justitie daarover tegen de krant.

Luchtfoto van de boerderij van Jasper S., linksboven met ronde witte silo. Jasper. de verdachte van de verkrachting van en moord op Marianne Vaatstra in 1999, is aangehouden en wordt onderzocht. Foto ANP / Catrinus van der Veen

Het Openbaar Ministerie gaat de mogelijke stoornis van Jasper S. onderzoeken. Dat meldt het AD vandaag. “We nemen zijn verleden mee in het onderzoek, ook zijn mogelijke stoornis”, zei een woordvoerder van justitie daarover tegen de krant.

De mogelijke stoornis van de 45-jarige S. kwam aan het licht toen hij drie jaar geleden voor de rechter moest komen voor joyriding. Een psychiater ontdekte toen een ‘dissociatieve stoornis’ bij S., waardoor hij mogelijk niet beseft wat hij doet en wat de gevolgen daarvan zijn.

Jasper S. werd zondagavond aangehouden voor de moord op de destijds 16-jarige Marianne Vaatstra. Hij had meegedaan aan een groot dna-onderzoek onder duizenden mannen die ten tijde van de moord in de buurt van de vindplaats van het lichaam van het slachtoffer woonden. Het Nederlands Forensisch Instituut stelde een honderd procent dna-match vast.

    • Peter Zantingh